Άννα Ρούμπου Σκορδίλη

Άννα Ρούμπου Σκορδίλη - Βιογραφικό

Η Άννα Ρούμπου Σκορδίλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων της οικογένειάς της μετοικεί στη Βηρυτό και έρχεται σ’ επαφή με το Γαλλικό σύστημα εκπαίδευσης που ευνοεί τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες.

Γράφει ποίηση και διηγήματα ενώ συγχρόνως, παίρνει μαθήματα Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας. Γράφει το πρώτο της παιδικό βιβλίο -Το παιδί με τα μπλε παπούτσια- το οποίο κερδίζει Α’ Βραβείο παιδικής  Λογοτεχνίας νέων συγγραφέων.

Τα καλοκαίρια παρακολουθεί μαθήματα Γαλλικής Κλασικής Λογοτεχνίας στο Sorbonne Paris και ασχολείται με την ζωγραφική.

Η συλλογή έργων της Αρχαϊκά Αγγεία με Σινική μελάνη, ανοίγει τις πόρτες του School of Arts AUB. Ο πόλεμος στην μέση Ανατολή αναγκάζει την οικογένειά της να επιστρέψει αναπάντεχα στην Πατρίδα.

Σπουδάζει στην Φιλοσοφική Αθηνών και αποφασίζει να διδάξει παιδιά  αδύναμων κοινωνικών ομάδων στην μελέτη  των σχολικών μαθημάτων τους. Πλάθει δικές της ιστορίες για να κάνει τα μαθήματα πιο ευχάριστα και τις αποτυπώνει στο χαρτί για να τις εκδώσει αργότερα.

Μετά από επίσκεψη στην Κρήτη βρίσκει τις ρίζες των προγόνων της στα Σφακιά. Το λάβαρο της Κρητικής Επανάστασης των Σκορδίληδων την μαγνητίζει και αποφασίζει να ζήσει για παντα στο νησί.

Δημιουργεί την δική της τουριστική επιχείρηση στα Χανιά και εκπροσωπεί τον κλάδο της στην ΔΕΥΑΒΑ. Λαμβάνει μέρος στο Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν. Κυδωνίας νυν Χανίων και λαμβάνει μέρος στις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, καθώς και στον Βρεφονηπιακό σταθμό και Νηπιαγωγείο του Δήμου.

Η άμεση επαφή της με τα παιδιά αποτελεί πηγή έμπνευσης και συνεχίζει να γράφει παιδικές ιστορίες, παραμύθια, αλλά και μυθιστορήματα έως σήμερα.

Βιβλία συγγραφέα

Το πουλοβερίκοκο και το πουλάκι Τσίου

Το πουλοβερίκοκο και το πουλάκι Τσίου

Το παραμύθι “Το πουλοβερίκοκο και το πουλάκι Τσίου” που κρατάτε στα χέρια σας, δημιουργήθηκε μετά από παράκληση των μικρών μου φίλων να τους διηγηθώ μια αστεία ιστορία  που δεν  θα έμοιαζε με όλες τις άλλες.

Τα ίδια τα παιδιά  λοιπόν, με οδήγησαν σ´ έναν διαφορετικό τρόπο γραφής και εγώ αποδέχτηκα την πρόκληση.