Ένα από τα χαρακτηριστικά της μορφής του Κούρου είναι ότι έχει αυστηρή μετωπικότητα, δηλαδή είναι φτιαγμένος να αντικρίζει τον θεατή κατά μέτωπο.
Οι Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ – μία εκδοτική εταιρεία δεύτερης γενιάς – φτιάχτηκε έτσι ώστε να μπορεί να αντικρίζει τον αναγνώστη κατά μέτωπον.
Η πρώτη γενιά έβαλε τα θεμέλια, η δεύτερη γενιά και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Φύκιρης, έχτισε και συνεχίζει να χτίζει με σταθερά βήματα ένα εκδοτικό οίκο που να μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε νέους αλλά και παλαιότερους συγγραφείς, λογοτέχνες και ποιητές να απευθυνθούν στο αναγνωστικό κοινό, επιλέγοντας τις καλύτερες προσπάθειες.

Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ

Οι Εκδόσεις Κούρος δεν στοχεύουν σε μία ακόμη έκδοση, αλλά στην κυκλοφορία ποιοτικών βιβλίων που είναι η κατάθεση ψυχής των συγγραφέων,
Αυτά τα πονήματα, περνώντας μέσα από τα αισθητικά και ποιοτικά φίλτρα και κριτήριά μας, φτάνουν στα χέρια των αναγνωστών μας, με την βεβαιότητα ότι η ανάγνωσή τους θα ωθήσει στην πνευματική τους ανέλιξη.
Αυτήν την πορεία των Εκδόσεων ΚΟΥΡΟΣ ακολουθούμε σαρανταπέντε χρόνια τώρα και έτσι θα συνεχίσουμε κοιτάζοντας κατά μέτωπο συγγραφείς και αναγνώστες.

Με σεβασμό και αγάπη στο πλευρό του αναγνώστη.
Οι Εκδόσεις “Κούρος” φέρνουν μία νέα πνοή στο χώρο του βιβλίου! Αναλαμβάνουν τη συνέκδοση του έργου σας, όπως, ποιητικές συλλογές, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, επιστημονικές μελέτες, δοκίμια, άρθρα, συγγράμματα κ.α.
Αναλαμβάνουμε επίσης, τη σελιδοποίηση, επιμέλεια και διόρθωση των κειμένων, εικονογράφηση καθώς και τη δημιουργία εξωφύλλου. Ο κάθε Συγγραφέας και Ποιητής, μπορεί να εκδώσει όσα βιβλία επιθυμεί!
 
Ο δημιουργός, πληρώνεται από την πρώτη κιόλας πώληση του βιβλίου του και κάθε δύο μήνες γίνεται η εκκαθάριση των πωλήσεών του! Να τονίσουμε ότι, το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράφει ο Εκδότης με τον Συγγραφέα και Ποιητή στις Εκδόσεις “Κούρος”, δεν έχει “ψιλά” γράμματα, είναι εντελώς ξεκάθαρο!
 
Δουλεύουμε με πάθος και όραμα! Χτίζουμε γερά θεμέλια για να έχουμε και συνέχεια, κατανοώντας τις ανάγκες κάθε Συγγραφέα και Ποιητή!
Το έργο το προβάλλουμε σε δικά μας βιβλιοπωλεία, σε εκδοτικούς οίκους, στην ιστοσελίδα μας, καθώς και μέσω συνεντεύξεων διαδικτύου και ραδιοφωνικών ιστότοπων!
Στους δημιουργούς, που εκδίδουν βιβλία στην Εταιρεία μας, διαθέτουμε τους πολυτελείς χώρους μας για βιβλιοπαρουσιάσεις, χωρίς καμία επιβάρυνση!
Οργανώνουμε με χαρά, όρεξη και μεράκι, την παρουσίαση των βιβλίων τους στη φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα των Εκδόσεων “Κούρος”.
 
Κάθε βιβλίο, έχει την αγάπη και τη φροντίδα που του αρμόζει στην δική μας εταιρεία, γιατί κατανοούμε απόλυτα, πως είναι η κατάθεση ψυχής του ίδιου του δημιουργού.
Τα έργα αξιολογούνται από ομάδα ειδικών για την έκδοσή τους. Σε διάστημα 3 ημερών, έχετε απάντησή μας.
 
Τρόποι επικοινωνίας για έκδοση έργων με την Σταυρούλα Βενιέρη, 
Συγγραφέα & Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων  Εκδόσεων “Κούρος”:
Τηλεφωνικά:
210 52 40 424 
Εmail: