Η συγγραφέας, Σταυρούλα Βενιέρη, ομιλήτρια στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικολάου Νικαίας, με θέμα «Ο συμβολισμός στο Παραμύθι»

13 Δεκεμβρίου 2023

Η πολυβραβευμένη από την UNESCO συγγραφέας, Σταυρούλα Βενιέρη, με χαρά αποδέχτηκε την τιμητική πρόσκληση της Ιστορικού, Φιλολόγου, Συγγραφέα, Προέδρου της Ένωσης Μαγνησίας Μικράς Ασίας και Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Νικαίας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, για να συζητήσουν σχετικά με τον “Συμβολισμό στο Παραμύθι”.

Η Σταυρούλα Βενιέρη μίλησε για το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών εξερευνώντας τι κρύβουν μέσα τους και τι ακριβώς συμβολίζουν.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε γεγονότα, καταστάσεις, στον ρόλο των ζώων, των φυτών, καθώς και στα τέσσερα πρωταρχικά φυσικά στοιχεία, νερό, γη, αέρας, φωτιά.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή της τόνισε:

«Διαβάζοντας παραμύθια στα παιδιά, τους δίνουμε χαρά, τα βοηθάμε να χτίσουν με γερά θεμέλια τα δικά τους ονειρικά παλάτια, τα δικά τους μαγικά κάστρα. Μαθαίνουν να αγωνίζονται, να αγαπούν ιδέες και αξίες.

Πάνω από όλα όμως, με την αφήγηση ενός παραμυθιού σκορπίζουμε το καλό στην ψυχή τους!

Και το καλό είναι οι ανεκτίμητες εικόνες αγάπης που πλημμυρίζουν το μυαλό τους και ο ήλιος που θα ζεσταίνει την καρδιά τους!».

Ο συμβολισμός στο Παραμύθι