Η συγγραφέας, Σταυρούλα Βενιέρη, συνοδοιπόρος της Λάνασσα

22 Δεκεμβρίου 2023

Η βραβευμένη από την UNESCO συγγραφέας, Σταυρούλα Βενιέρη, ήταν ακόμα μία φορά η παρουσιάστρια της Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης της «Λάνασσα»  υπέρ παιδιών με καρκίνο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2023, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Μέσα σε χριστουγεννιάτικο κλίμα η συγγραφέας, Σταυρούλα Βενιέρη, επιβράβευσε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους δωρίζοντάς τους από ένα CD ROM με παιδικά παραμύθια, συζήτησε μαζί τους και στόλισε με πολλά χαμόγελα το πρόσωπό τους.

Η συγγραφέας, μεταξύ των άλλων είπε χαρακτηριστικά:

Το έργο της Λάνασσα υπέρ παιδιών με καρκίνο, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν ο ελληνικός λαός δεν το είχε πιστέψει και δεν το είχε αγκαλιάσει από τα πρώτα του κιόλας βήματα.

Οι Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ κι εγώ προσωπικά, στηρίζουμε το δύσκολο έργο της Λάνασσα, γινόμαστε αρωγοί σε κάθε τους προσπάθεια για την ανακούφιση των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες τους.

Θεωρώ σπουδαίο να είσαι πλάι στον συνάνθρωπό σου όταν σε χρειάζεται και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τους μικρούς μαχητές της ζωής. Τι πιο σημαντικό να είσαι συνοδοιπόρος τους στα δύσβατα μονοπάτια που διαβαίνουν, καθώς μέρα με τη μέρα αγωνίζονται για τη ζωή τους;

Είναι αξιοθαύμαστο να δείχνεις αγάπη, φροντίδα και ενδιαφέρον στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Ας προσπαθήσει ο καθένας μας με τον τρόπο του να συμπαρασταθεί στους μικρούς μαχητές της ζωής προσφέροντας έστω και το ελάχιστο, το οποίο μπορεί να είναι για εκείνα και τις οικογένειές τους πραγματική προσφορά ζωής!».

Σταυρούλα Βενιέρη

Συνοδοιπόρος της Λάνασσα 3