Τριπλή βράβευση για τη συγγραφέα Σταυρούλα Βενιέρη, από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

Τριπλή χαρά, τριπλά χαμόγελα και βαθιά συγκίνηση για τις επιβραβεύσεις των τριών νέων παραμυθιών μου στον 11ο και 12ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2022 – 2023 του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.

Ευχαριστώ θερμά τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, την αξιότιμη Πρόεδρό του, κυρία Νίνα Διακοβασίλη και τα εκλεκτά μέλη της κριτικής επιτροπής για την ιδιαίτερη τιμή στο έργο και το πρόσωπό μου!

Η εκδήλωση για την απονομή των Βραβείων 2022 – 2023 του 11ου και 12ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού διεξήχθη το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 & ώρα 17:00 στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες και στους άξιους δημιουργούς που συμμετείχαν!
Τα παραμύθια μου που διακρίθηκαν και έγιναν ήδη βιβλία είναι:
«Πατουσάκια ευγενικά ίσα μα και διαφορετικά!»
Μέσα από την συγκεκριμένη ιστορία τα παιδιά αντιλαμβάνονται το αδιαμφισβήτητο δικαίωμά τους στην ισότητα και μαθαίνουν να το υπερασπίζονται στον μέγιστο βαθμό! Πρόκειται για ένα παραμύθι με ηχηρά μηνύματα αποδοχής, σεβασμού και αλληλοβοήθειας.

«Μια χρωματιστή παρέα»
Το παραμύθι αυτό αναφέρεται στο δικαίωμα της ιθαγένειας των παιδιών με βασικό σκοπό να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει όλα τα παιδιά να νιώθουν υπερήφανα για την καταγωγή τους και να μην μειονεκτούν.

«Η καταπράσινη συμφωνία»
Διαβάζοντας το παραμύθι αυτό, τα παιδιά αναπτύσσουν περιβαλλοντολογική συνείδηση και κατανοούν το σημαντικό δικαίωμά τους να μεγαλώνουν σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον.
Τα παραμύθια προσφέρουν χαρά, καλλιεργούν αξίες, χτίζουν γέφυρες αλληλεγγύης, γεννούν πολιτισμό! Πάνω απ’ όλα όμως, μέσα από τα παραμύθια τα παιδιά χαμογελούν και το χαμόγελό
τους είναι η ψυχή του κόσμου όλου! Ας μην τους το στερήσουμε!

Τριπλή βράβευση για τη συγγραφέα Σταυρούλα Βενιέρη