Χλόη Ν Αμαράντου

Χλόη Ν Αμαράντου - Βιογραφικό

H Χλόη Ν Αμαράντου είναι γεννημένη στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτος Λυκείου Αρσακείου Ψυχικού.
Μουσικοσυνθέτης – Ποιήτρια – Εικαστικός.
Κάτοχος Ανώτερου Διπλώματος Γαλλικής Λογοτεχνίας &,Αγγλικής Γλώσσας. Κάτοχος Κρατικών Πτυχίων: Αισθητικής και Κομμωτικής.

Κάτοχος των κάτωθι 6 Πτυχίων Μουσικής: Πιάνου, Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Αρμονίου, Μουσικής και Ηχητικής Τεχνολογίας.
Μετά από μακροχρόνια πορεία στην θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ» και μετά από εργασία 42 ετών ως εκπαιδευτικός Αισθητικής & Κομμωτικής, είναι σήμερα Επίτιμη Πρόεδρος.

Τον Δεκέμβριο του 2000 εκδόθηκε το πρώτο της CD “Αμάραντα Όνειρα”, σε μουσική & ενορχήστρωση της ιδίας. Ακολούθησαν συναυλίες με το έργο της «Αμάραντα όνειρα», με συμφωνική ορχήστρα , στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Βούλας, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο & παρουσιάσεις του CD της, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Θέατρο του Δήμου Βούλας, στο Θέατρο REX κ.α.

Το 2006 εκδίδεται η 1η ποιητική της συλλογή «Εικόνες Ζωής».
Στις 04. και 05.06.2011 παρουσιάστηκε Δραματοποιημένη η ποίησή της με μουσική της, με γενικό τίτλο «Αμάραντα όνειρα», στον Δήμο Αθηναίων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Γαλατσίου, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Κυρίτση.
Στις 04/10/2014, εκδίδεται η 2η ποιητική της συλλογή «Με τη φωνή της καρδιάς» από τις Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία, η οποία περιλαμβάνει & ένθετο μουσικό Cd με 10 τραγούδια σε ποίηση δική της & μουσική του Γιώργου Πολύζου.
To 2016 εκδίδεται η 3η ποιητική της συλλογή «Δίνοντας στο αύριο σκοπό» από τις Εκδόσεις «Πηγή», η οποία περιλαμβάνει & ένθετο μουσικό Cd, με 7 τραγούδια & 7 ορχηστρικά, σε ποίηση & μουσική δική της.
Στις 09/5/2009, βραβεύεται για το ποίημα της «Μενεξέδες εφήμερη ομορφιά», στον 1ο λογοτεχνικό διαγωνισμό που προκήρυξαν η εφημερίδα Κηφισιά και η 1η Λέσχη Ανάγνωσης Κηφισιάς.
Στις 14/11/2009, λαμβάνει το 3ο βραβείο του 4ου διαγωνισμού Ποίησης Βόλου με το ποίημά της «Αρχή ζωής» & το 2010 λαμβάνει το τρίτο Βραβείο στίχου στον 5ο διαγωνισμό ποίησης & στίχου Βόλου με το ποίημά της «Χορός».
Τον Οκτώβριο του 2011, συμμετείχε στο διαγωνισμό ποίησης των Ηνωμένων Εθνών με το ποίημά της «Αξίες» γραμμένο στη Γαλλική γλώσσα, το οποίο εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή.
Τον Σεπτέμβριο του 2012, λαμβάνει την 1η θέση στον διαγωνισμό ποίησης του περιοδικού e-Charity που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό με το ποίημά της «Ανθρωποι – Ένα».
Επίσης, λαμβάνει το τρίτο Βραβείο Ποίησης στον 7ο διαγωνισμό ποίησης Βόλου με το ποίημά της «Εικόνες βροχής».
Τον Δεκέμβριο του 2012, λαμβάνει από συμμετοχή της στους διαγωνισμούς «InterArtia», το δεύτερο Βραβείο που αφορά τη μουσική, στην κατηγορία Tango Composition με τη σύνθεσή της «Tango Φαντασία», το δεύτερο Βραβείο στην κατηγορία Ζωγραφική με το έργο της «Χρυσή Ευχή» & το τρίτο Βραβείο στη κατηγορία Ποίηση με το ποίημα της «Διαδρομή».

Στις 25/02/2014, λαμβάνει το τρίτο Βραβείο Σύνθεσης Ποπ Μουσικής, στο Φεστιβάλ InterArtia 2013 με το μουσικό της έργο “Αμάραντα όνειρα”.
Η ποιητική της συλλογή «ΔINONTAΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΣΚΟΠΟ» απέκτησε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΥΜΝΙΑ, στον δεύτερο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης «Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ 2016», της Ιnternational Art Society.
Τον Απρίλιο του 2020 απέκτησε το 2ο Βραβείο Ποίησης με το ποίημά της «Λιομάζωμα», στον 35ο Διαγωνισμό Ποίησης της Χ. Ο. Ν.
Το 2019, απέκτησε το Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης, για την παράσταση «Φωτοσκιάσεις της αγάπης και του έρωτα»,η οποία ήταν βασισμένη στην ποίησή της και στην μουσική της, σε κείμενα και σκηνοθεσία Όλγας Μουργελά, το οποίο παρέλαβε 31 Οκτωβρίου 2021, λόγω πανδημίας.
31 Οκτωβρίου 2021, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλαμίνας «Το Καφενείο των Ιδεών», κ. Ντίνος Σ. Κουμπάτης, της απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για την Κοινωνική της Προσφορά.
Στις 7 Νοεμβρίου 2021, βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Λάνασσα υπέρ παιδιών με καρκίνο, για την παρουσίαση της βραβευμένης ποιητικής της συλλογής «Δίνοντας στο αύριο Σκοπό» στο Δημοτικό Θέατρο Ελληνικού Αργυρούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» και την Δωρεά της ορχηστρικής μουσικής της σύνθεσης
“Fly With Us !”, ως μασκότ του Συλλόγου Λάνασσα υπέρ παιδιών με καρκίνο.
Έχει γράψει 18 βιβλία που αφορούν την εργασία της και έχει αποκτήσει το πρώτο Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Body Painting, το 1998 που έγινε στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Ανδρέα Παρασκευά.
Επίσης, από τον Μάρτιο του 2012, το λογότυπο της Πανελλήνιας Καμπάνιας για τη «Μεσογειακή Διατροφή & Υγεία»,είναι το εικαστικό έργο της με τίτλο «Χρυσή Ευχή» Έχει δωρίσει εικαστικά της έργα για φιλανθρωπικό σκοπό με διανομή όλων των εσόδων α) στο Ορφανοτροφείο και ίδρυμα Προστασίας Ανηλίκων στην Ελλάδα,
β) για την ενίσχυση συλλόγου «Φλόγα», γ) στο «Μαζί για την Ζωή» για την ενίσχυση αγοράς μονάδας μαστογραφίας για τον καρκίνο του μαστού των γυναικών Γλυφάδας, και δ) έχει προσφέρει έργο της για τον στολισμό του ανακαινισμένου γηροκομείου Ληξουρίου Κεφαλονιάς.
Από το έτος 2014 και μέχρι σήμερα, έλαβε Τιμητικές Διακρίσεις για την προσφορά της στον Πολιτισμό και τις Τέχνες, από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, τον Διεθνή Οργανισμό International Action Art, την Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι», την «Τεχνόσφαιρα», το «Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ», τον Σύλλογο Λάνασσα υπέρ παιδιών με καρκίνο, τον Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος “Ο Απελλής”, την MegArt Gallery, την Πανελλήνια Εταιρία Λόγου και Τέχνης Π.Ε.Λ.Τ., το ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ., από τις Ενώσεις Ελλήνων Πολιτισμού & Ανάπτυξης «ΕΝ.ΕΛ.ΠΑ.» και άλλους Πολιτιστικούς φορείς. Τιμητικά, η βιογραφία της, είναι δημοσιευμένη στο συλλεκτικό έργο Who is Who Greece.

Βιβλία συγγραφέα

Ίσως

Ίσως

Η γραφή με κάνει να ριγώ.
Η φωνή με βοηθά να εκφραστώ. Η μουσική με απελευθερώνει.
Η ζωή με προσγειώνει.
Η φιλία με προστατεύει.
Η αγάπη με μαγεύει.
Η στιγμή με ενθουσιάζει.
Η φύση με συναρπάζει.