Ο Χρυσαετός και οι Πλανήτες

Οι Ιστορίες από ζάχαρη – Παραμύθια από μέλι είναι μία σειρά από βιβλία γεμάτη κοινωνικά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους.

Ο Χρυσαετός και οι Πλανήτες είναι η νέα ιστορία της σειράς που μιλά για ανθρώπινες αξίες, όπως η φιλία, η γενναιοδωρία, η στήριξη και το σημαντικότερο, ότι πρέπει να εκτιμάμε όλα όσα απλόχερα μας δίνονται.

Ο Χρυσαετός μέσα από το περιπετειώδες ταξίδι του στο σύμπαν και τις πλούσιες γνώσεις που μας προσφέρει ανακαλύπτει τον εαυτό του, κάνει την αυτοκριτική του και συνειδητοποιεί το πραγματικό νόημα της ζωής!

Στο τέλος της ιστορίας, προτείνονται θέματα συζήτησης εκπαιδευτικών και γονιών με τα παιδιά.

Συμπεριλαμβάνεται CD με την αφήγηση της ιστορίας. 

Ο Χρυσαετός και οι Πλανήτες

Συγγραφέας : Σταυρούλα Βενιέρη

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα:

Οι Ιστορίες και τα Παραμύθια γεννούν ελπίδες, δίνουν χαρά και διαπλάθουν υγιείς χαρακτήρες. Ακουμπούν το χθες, στηρίζουν το σήμερα και σπέρνουν τους πιο καλούς σπόρους για το αύριο!

«Ο Χρυσαετός και οι Πλανήτες» ήταν μία καθαρή πρόκληση για μένα. Στόχος μου, από τις πρώτες μόλις γραμμές της ιστορίας μου, ήταν να ταξιδέψουν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του διαστήματος, σαν να βρίσκονται εκεί και βιώνουν μαζί με τον περήφανο Χρυσαετό τις ανατρεπτικές περιπέτειές του.

Έτσι, περιπλανώμενοι στο άγνωστο, επιδιώκω τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να κατακτήσουν τη γνώση και τη μάθηση με διασκεδαστικό τρόπο, να συγκρίνουν καταστάσεις και να κατανοήσουν βασικά ζητήματα της καθημερινότητας.

Ακόμη, επιθυμώ να νιώσουν ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που τους συμπαραστέκονται και για τα αγαθά που απολαμβάνουν.

Σταυρούλα Βενιέρη

ΔιεθνήςΈκθεση Βιβλίου Bologna Book Plus 2023

Τα παραμύθια «Ο Χρυσαετός και οι Πλανήτες» & «Η πεταλούδα που περπατούσε» διακρίθηκαν για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Bologna Book Plus 2023, μέρος της 60ης Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια.

Bologna Children's Book Fair

Bologna Book Plus 2023