Η πεταλούδα που περπατούσε

Παραμύθι για τη διαφορετικότητα και το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία.


‘Ενα παραμύθι που θίγει με σεβασμό το θέμα των παιδιών με ειδικές ανάγκες και την οποιαδήποτε διαφορετικότητα μέσα από την περιπέτεια μιας θαρραλέας πεταλούδας, της Χρυσαφένιας.

Το βασικό μήνυμα είναι να κατανοήσουμε πώς τα παιδιά αυτά μπορούν να ξεχωρίσουν και να αναπτύξουν τη μοναδικότητά τους μέσα στο πλήθος, κερδίζοντας τη ζωή με την τόλμη και το κουράγιο που τα διακρίνουν!

Σκοπός της συγγραφέως είναι η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των παιδιών αυτών, καθώς και η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της κατανόησης των ανθρώπων που τα περιβάλλουν ώστε να τα αποδεχθούν και να τα εντάξουν στο κοινωνικό σύνολο.

Η ευαισθησία και η τρυφερότητα που αποτυπώνονται στις ευφάνταστες περιγραφές και τις εξαιρετικές εικόνες που ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, συγκινούν και αγγίζουν τις καρδιές όλων των αναγνωστών!

Στο τέλος της ιστορίας, προτείνονται θέματα συζήτησης εκπαιδευτικών και γονιών με τα παιδιά.

Επίσης, συμπεριλαμβάνεται CD – ROM με το υλικό του βιβλίου.

 
Η πεταλούδα που περπατούσε

Συγγραφέας : Σταυρούλα Βενιέρη

Διαστάσεις: 23 x 32 εκ.

Σελίδες: 40

Έκδοση: 2023

Περιλαμβάνει CD – ROM

Link: https://peakupnews.gr/index.php/2023/02/17/1587/

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα:

Ένα ξεχωριστό παραμύθι για τη διαφορετικότητα και το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία:

Ο καθένας από εμάς είναι φτιαγμένος, από τη φύση του, να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί να αγγίξει το όνειρό του! 

Για να το πετύχει όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει τους στόχους του. Τα φτερά αυτά είναι οι ικανότητες του καθενός από εμάς! 

Ίσως, κάποιοι να έχουν μικρότερα ή αδύναμα φτερά και να νιώθουν διαφορετικοί. Θέλουν να ανέβουν ψηλά και να αποδείξουν πρώτα στον εαυτό τους ότι μπορούν να τα καταφέρουν!

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν τα δικά τους μοναδικά και ιδιαίτερα ‘‘φτερά’’. Αγκαλιάζουν διαφορετικά, χαϊδεύουν διαφορετικά, αισθάνεσαι την ενέργεια της καλοσύνης τους να σε διαπερνά, την ανυπέρβλητη αγάπη τους, δίνοντας… χωρίς να περιμένουν να πάρουν πίσω τίποτα.

 Το μόνο που θέλουν είναι να έχουν ανθρώπους πλάι τους που θα τους χαϊδεύουν τα φτερά τους με τρυφερότητα και θα τους συμπαραστέκονται υπομονετικά, πιστεύοντας στις δυνάμεις τους και ενθαρρύνοντάς τα να τολμούν την επίτευξη των στόχων τους! Ας μην τους το στερήσουμε! 

Σταυρούλα Βενιέρη

ΔιεθνήςΈκθεση Βιβλίου Bologna Book Plus 2023

Τα παραμύθια «Ο Χρυσαετός και οι Πλανήτες» & «Η πεταλούδα που περπατούσε» διακρίθηκαν για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Bologna Book Plus 2023, μέρος της 60ης Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια.

Bologna Children's Book Fair

Bologna Book Plus 2023