Θέλω και μπορώ!

Οι Ιστορίες από ζάχαρη – Παραμύθια από μέλι είναι μία σειρά από βιβλία γεμάτη κοινωνικά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους.

Βοηθά τα παιδιά στη διάπλαση του χαρακτήρα τους και συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησής τους.

Το Θέλω και μπορώ!, είναι η νέα ιστορία της σειράς όπου τα παιδιά κατανοούν ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον και συνειδητοποιούν πόσο σπουδαίο είναι να δείχνουν σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Αντιλαμβάνονται, επίσης, πόσο σημαντικό είναι να πιστεύουν στις δικές τους δυνάμεις και ικανότητες ώστε να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Στο τέλος της ιστορίας, προτείνονται θέματα συζήτησης εκπαιδευτικών και γονιών με τα παιδιά.

Συμπεριλαμβάνεται CD-ROM με το υλικό του βιβλίου.

Βραβευμένο έργο από τον Όμιλο για την UNESCO, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος το 2021.

Θέλω και μπορώ

Συγγραφέας : Σταυρούλα Βενιέρη

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα:

Η αγάπη, η χαρά, ο ενθουσιασμός και τα χαμόγελα των παιδιών είναι για μένα έμπνευση και πλούτος ξεχωριστός!

Αγγίζουν την καρδιά μου βαθιά, αληθινά και ταυτόχρονα με διδάσκουν με τρόπο θαυμαστό.

Ευελπιστώ μέσα από την ιστορία «Θέλω και μπορώ!» και την περιπέτεια της μικρής Λένας, που ονειρευόταν να γίνει μπαλαρίνα, αλλά την δυσκόλευαν τα παραπανίσια κιλά της, τα παιδιά να αντιληφθούν με βιωματικό τρόπο θεμελιώδεις αξίες, να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, να ωριμάσουν, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να μάθουν να αγωνίζονται, να συνεργάζονται και να δίνουν δεύτερες ευκαιρίες.

Επιπλέον, με θάρρος, δύναμη και τόλμη να οικοδομήσουν τα δικά τους ονειρικά παλάτια, γιγαντώνοντας ελπίδες και οράματα!

Θεωρώ σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν δικαιώματα, τα οποία πρέπει να ακούγονται και να προστατεύονται. 

Ένα από αυτά είναι η προστασία τους από τη σεξουαλική παρενόχληση, εκμετάλλευση ή κακοποίηση. 

Επιπλέον, στοχεύω να τα ενθαρρύνω να δημιουργήσουν μία δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τον γονιό και τον εκπαιδευτικό, έτσι ώστε να μην φοβούνται να μιλήσουν για περιστατικά παρενόχλησης κάθε είδους.

Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μαθαίνουν να εμπιστεύονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να νιώθουν σιγουριά, διότι πιστεύουν ότι θα πράξουν όλα όσα χρειάζονται για την ασφάλειά τους.

Σταυρούλα Βενιέρη