Μια αγκαλιά για τον Έλφι

Οι Ιστορίες από ζάχαρη – Παραμύθια από μέλι είναι μία σειρά από βιβλία γεμάτη κοινωνικά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους.

Βοηθά τα παιδιά στη διάπλαση του χαρακτήρα τους και συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Μια αγκαλιά για τον Έλφι, είναι μία ακόμη ιστορία της σειράς όπου ο Έλφι το ελαφάκι και η οικογένειά του αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε ξένο τόπο.

Εδώ, τα παιδιά κατανοούν πόσο άσχημος είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός και η μη συμμετοχή κάποιου σε ευρύτερες δραστηριότητες.

Αισθάνονται επίσης, ότι η αγάπη, η στήριξη και η αποδοχή, είναι αξίες που βοηθούν τους ανθρώπους να χτίσουν με γερά θεμέλια τις σχέσεις τους, έχοντας ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στη ζωή.

Στο τέλος της ιστορίας, προτείνονται θέματα συζήτησης εκπαιδευτικών και γονιών με τα παιδιά.

Συμπεριλαμβάνεται CD-ROM με το υλικό του βιβλίου. 

Μια αγκαλιά για τον Έλφι

Συγγραφέας : Σταυρούλα Βενιέρη

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα:

Κάθε φορά που γράφω μια παιδική ιστορία ή ένα παραμύθι, κύριος στόχος μου είναι να προσφέρω χαρά, να κεντρίσω το ενδιαφέρον των παιδιών και να συνεισφέρω έστω και στο ελάχιστο στην ανύψωση των ηθικών αξιών τους.

Το παραμύθι «Μια αγκαλιά για τον Έλφι», ξεδιπλώνει την περιπέτεια ενός μικρού ελαφιού και μαζί με τους υπόλοιπους χάρτινους ήρωες, βοηθά τα παιδιά στη συναισθηματική τους ωρίμανση και την ενδυνάμωση του ψυχικού τους κόσμου.

Με τρόπο διασκεδαστικό, τα προτρέπει να αντιμετωπίζουν με επιτυχία αλλαγές και προκλήσεις στη ζωή τους. Να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να διαχειρίζονται σωστά, προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητά τους.

Τους μαθαίνει να σέβονται, να υπερασπίζονται ανθρώπους, να καλλιεργούν την ενσυναίσθηση, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και να ενδιαφέρονται για την ευημερία των άλλων.

Εύχομαι, κάθε βιβλίο μου να συντροφεύει, να ταξιδεύει νοερά και να γίνεται η πυξίδα που θα οδηγεί τα παιδιά σε ορίζοντες γεμάτους φως!

Σταυρούλα Βενιέρη