Οι 12 θεοί του Ολύμπου, με γνώσεις και τραγούδια

Η Ελληνική Μυθολογία είναι το σύνολο των ελληνικών μύθων, των οποίων η μελέτη μας βοηθά να κατανοήσουμε τον βαθύτερο συμβολισμό που κρύβουν μέσα τους. Χαρακτηρίζεται και ως η ραχοκοκαλιά της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα εργαλείο γνώσης και σοφίας. Γι’ αυτό τον λόγο, η Ελληνική Μυθολογία είναι διδακτική.

Η 4τομη σειρά “Οι 12 θεοί του Ολύμπου, με γνώσεις και τραγούδια” αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας. 

Προτρέπει τους μαθητές με τρόπο απλό να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τους 12 θεούς του Ολύμπου και να αναπτύξουν την ιστορική τους συνείδηση. Έτσι, μέσα από τις δράσεις των θεών, τα κατανοητά κείμενα, τους συμβολισμούς και τις πολύχρωμες παραστατικές εικόνες, πετυχαίνουν τους στόχους αυτούς στο μέγιστο.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει η δύναμη του έμμετρου λόγου και της μουσικής, καθώς βοηθούν τους μαθητές να απαγγέλλουν και να απομνημονεύουν τα ποιήματα της κάθε ενότητας που έγιναν τραγούδια και ταυτόχρονα, να ψυχαγωγούνται. Γι’ αυτό τον λόγο, αποτελεί ένα ανεκτίμητο πνευματικό αγαθό για κάθε μαθητή!

Κάθε ενότητα περιέχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και δράσεις για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων σύμφωνα με τα νέα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, θέματα συζήτησης των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, φύλλα δημιουργικής απασχόλησης, ιδέες για ζωγραφική, εύκολες κατασκευές, καθώς και δραματοποίηση των κειμένων, με αποτέλεσμα τον εμπλουτισμό της θεατρικής αγωγής των παιδιών.

Επομένως, μέσα από το συγκεκριμένο έργο καλλιεργείται η φαντασία των παιδιών και ταυτόχρονα, εισπράττουν διαχρονικά μηνύματα και ουσιαστικά διδάγματα.

Η 4τομη σειρά “Οι 12 θεοί του Ολύμπου, με γνώσεις και τραγούδια” είναι ένα χρήσιμο και πρακτικό εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και των γονιών.

 

Συμπεριλαμβάνονται 4 CD με τα 13 ποιήματα της σειράς που έγιναν τραγούδια.

Ερμηνεύουν ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός, Θανάσης Παπαβασιλείου, ο οποίος έκανε και τη μελοποίηση των ποιημάτων και η συγγραφέας, Σταυρούλα Βενιέρη.
 
Οι 12 θεοί του Ολύμπου

Συγγραφέας : Σταυρούλα Βενιέρη

1ος τόμος

Ο 1ος τόμος της σειράς περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες έμμετρου λόγου:

  • Οι 12 θεοί του Ολύμπου
  • Δίας «Ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων»
  • Ποσειδώνας «Ο θεός της θάλασσας»
  • Απόλλωνας «Ο θεός του φωτός, της μουσικής και του χορού»

Οι θεματικές ενότητες έμμετρου λόγου που περιλαμβάνονται στον 1ο τόμο της σειράς “Οι 12 θεοί του Ολύμπου, με γνώσεις και τραγούδια”, επιδρούν ευεργετικά στη διάπλαση και διαπαιδαγώγηση των μαθητών, συμβάλλοντας στην υπεύθυνη συμπεριφορά τους στο παρόν και το μέλλον.

Για παράδειγμα, η δικαιοσύνη που εξασφάλιζε και η φιλοξενία που πρόσφερε στους ξένους ο θεός Δίας, η προστασία που παρείχε στους ναυτικούς και τους ψαράδες ο Ποσειδώνας και η αγάπη για τις τέχνες, καθώς επίσης και η ευγένεια του πνεύματος του Απόλλωνα μεταφέρουν πολύ σημαντικές αξίες στους μαθητές.

Συμπεριλαμβάνεται CD με τις τέσσερις παραπάνω ενότητες έμμετρου λόγου που έγιναν τραγούδια.

gods_cover1
gods_cover2

2ος τόμος

Ο 2ος τόμος της σειράς περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες έμμετρου λόγου:

  • Άρης «Ο θεός του πολέμου»
  • Ερμής «Ο αγγελιοφόρος των θεών»
  • Ήφαιστος «Ο θεός της φωτιάς»

 Οι θεματικές ενότητες έμμετρου λόγου που περιλαμβάνονται στον 2ο τόμο της σειράς “Οι 12 θεοί του Ολύμπου, με γνώσεις και τραγούδια”, επιδρούν θετικά στην ανάπτυξη του πνεύματος των παιδιών και στην καλλιέργεια της υγιούς προσωπικότητάς τους.

   Για παράδειγμα, η ανδρεία και η μαχητικότητα του θεού Άρη, η ευφυΐα και υπευθυνότητα του Ερμή, η εργατικότητα, η υπομονή και η προσφορά του Ηφαίστου προς τους υπόλοιπους θεούς μεταφέρουν πολύ σημαντικές αξίες στους μαθητές.

  

 Συμπεριλαμβάνεται CD με τις τέσσερις παραπάνω ενότητες έμμετρου λόγου που έγιναν τραγούδια

3ος τόμος

Ο 3ος τόμος της σειράς περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες έμμετρου λόγου:

  • Ήρα «Η θεά του γάμου και της οικογένειας»
  • Δήμητρα «Η θεά της γεωργίας και της γονιμότητας»
  • Αθηνά «Η θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου»

 Οι θεματικές ενότητες έμμετρου λόγου που περιλαμβάνονται στον 3ο τόμο της σειράς “Οι 12 θεοί του Ολύμπου, με γνώσεις και τραγούδια”, επιδρούν ευεργετικά στη διάπλαση και διαπαιδαγώγηση των μαθητών, βοηθώντας να ενεργοποιηθεί η δυναμική τους στο μέγιστο και να θεμελιωθεί η πνευματική τους συγκρότηση.

   Για παράδειγμα, η προστασία του γάμου και της οικογένειας από τη θεά Ήρα, η στήριξη και η προσφορά που απλόχερα χάριζε στους αγρότες η Δήμητρα, η σοφία του νου, η τόλμη και η επιμονή για τη νίκη που συμβόλιζε η Αθηνά μεταφέρουν πολύ σημαντικές αξίες στους μαθητές.

  

Συμπεριλαμβάνεται CD με τις τέσσερις παραπάνω ενότητες έμμετρου λόγου που έγιναν τραγούδια.

gods_cover3
gods_cover4

4ος τόμος

Ο 4ος τόμος της σειράς περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες έμμετρου λόγου:

  • Άρτεμη « Η θεά των βουνών, του κυνηγιού και των μικρών παιδιών»
  • Εστία «Η θεά του σπιτιού, της οικιακής ζωής και της οικογένειας»
  • Αφροδίτη «Η θεά του έρωτα και της ομορφιάς»

Οι θεματικές ενότητες έμμετρου λόγου που περιλαμβάνονται στον 4ο τόμο της σειράς “Οι 12 θεοί του Ολύμπου, με γνώσεις και τραγούδια”, επιδρούν ευεργετικά στο να καλλιεργηθεί η ενσυναίσθηση των μαθητών, αναπτύσσοντας τον συναισθηματικό τους κόσμο και κάνοντάς τον να ανθοφορήσει, με τρόπους που θα τους επιτρέψουν να βιώσουν ανθεκτικές σχέσεις, οι οποίες θα τους χαρίσουν την ευτυχία σε ολόκληρη τη ζωή τους!

Για παράδειγμα, η ευγενής άμιλλα και η φροντίδα για τα ζώα και τη φύση που εκφράζει η θεά Άρτεμη, η στήριξη της οικογένειας, ο σεβασμός προς τους γονείς, η σύνεση και η πραότητα που εκπροσωπεί η Εστία και τέλος, η ομορφιά της ζωής και η αγάπη στις ψυχές θεών και θνητών που αντιπροσωπεύει η Αφροδίτη μεταφέρουν πολύ σημαντικές αξίες τους μαθητές.

 Συμπεριλαμβάνεται CD με τις τέσσερις παραπάνω ενότητες έμμετρου λόγου που έγιναν τραγούδια.