Τολμώ να μιλήσω γι' αυτό που μου συνέβη!

Παραμύθι για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική παρενόχληση.

Μέσα από το μαγικό βασίλειο του βυθού και την περιπέτεια της Λίλας, μιας μικρής φώκιας, τα παιδιά θα αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι να μην ντρέπονται να μιλάνε για περιστατικά παρενόχλησης που μπορεί να τους συμβούν. 

Η Λίλα πέφτει θύμα παρενόχλησης από τον κύριο Χταπόδη. Πώς θα αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση; Θα βρει το θάρρος να μιλήσει στους γονείς της και στην αδερφή της, την Έμμα; Ποιον ρόλο θα παίξει η δασκάλα της, η κυρία Ζουζού, η φάλαινα; Πώς θα αντιδράσει η κοινωνία του βυθού μπροστά στην αποκάλυψη αυτού του περιστατικού; 

Ένα παραμύθι που ενθαρρύνει τα παιδιά να μιλούν για οτιδήποτε τους συμβαίνει και τονίζει την ανάγκη της δικαιοσύνης να τιμωρεί αυτούς που δεν σέβονται τα δικαιώματά τους.

Το βιβλίο περιλαμβάνει προτάσεις και δράσεις για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, θέματα συζήτησης εκπαιδευτικών με τους μαθητές,    ιδέες για ζωγραφική, εύκολες κατασκευές που μπορούν να δημιουργήσουν τα παιδιά με απλά υλικά, καθώς και ολόκληρο το παραμύθι σε μορφή έμμετρου ποιήματος, διότι η ανάγνωση, η απαγγελία και η απομνημόνευση ποιημάτων αποτελούν πολύτιμο πνευματικό αγαθό για κάθε μαθητή!

 Επιπλέον, περιλαμβάνει πίνακες με πληροφορίες και τηλέφωνα για ζητήματα που αφορούν τα παιδιά σχετικά με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Περιέχει CD – ROM με το υλικό του βιβλίου

Τολμώ να μιλήσω γι' αυτό που μου συνέβη

Συγγραφέας : Σταυρούλα Βενιέρη

Διαστάσεις: 23 x 32 εκ.

Σελίδες: 30

Έκδοση: 2023

Περιλαμβάνει CD – ROΜ

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα:

Κύριο μέλημά μου μέσα από το παραμύθι, “Τολμώ να μιλήσω γι’ αυτό που μου συνέβη!” είναι να κατανοήσουν τα παιδιά το δικαίωμά τους να λένε ΟΧΙ και να προστατεύουν το σώμα τους.

Θεωρώ σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν δικαιώματα, τα οποία πρέπει να ακούγονται και να προστατεύονται. 

Ένα από αυτά είναι η προστασία τους από τη σεξουαλική παρενόχληση, εκμετάλλευση ή κακοποίηση. 

Επιπλέον, στοχεύω να τα ενθαρρύνω να δημιουργήσουν μία δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τον γονιό και τον εκπαιδευτικό, έτσι ώστε να μην φοβούνται να μιλήσουν για περιστατικά παρενόχλησης κάθε είδους.

Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μαθαίνουν να εμπιστεύονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να νιώθουν σιγουριά, διότι πιστεύουν ότι θα πράξουν όλα όσα χρειάζονται για την ασφάλειά τους.

Σταυρούλα Βενιέρη